Menu

Responsive design

blog.responsive.design

Wat is het?

Websites die gebouwd worden volgens het principe van responsive design passen zich aan naar het gebruikte formaat beeldscherm. Op deze manier schaalt een responsive website bijvoorbeeld automatisch afbeeldingen naar het juiste formaat en wordt er gezorgd dat teksten altijd goed leesbaar zijn.

Wat doet het?

De gebruikers van smartphones zullen het wel herkennen: Ze moeten regelmatig dubbelklikken en inzoomen op het scherm om de tekst goed te kunnen lezen. Hierdoor krijgt de tekst meestal een leesbaar formaat, al is dit in net zo veel gevallen ook niet zo. Binnen responsive webdesign is een website als het ware flexibel en schaalt zonodig naar het formaat waarin het wordt bekeken. Hierdoor is de content altijd goed leesbaar.

Advies

Bekijk uw eigen bedrijfswebsite eens op uw mobiel en als u vervolgens last heeft van bovengenoemde problemen dan is het een goede zet om een responsive website te (laten) ontwikkelen. Met de opkomst van de mobiele apparaten en andere afwijkende schermformaten is het belangrijk dat de gebruiker altijd een geoptimaliseerde website op zijn scherm ziet. Responsive webdesign is hiervoor op dit moment de beste aanpak.

Gratis sitescan van Flip

Wilt u uw website gratis laten controleren op de gebruikte techniek en de gebruiksvriendelijkheid? Vul dan onderstaand formulier in en u krijgt per mail een rapport met daarin mijn bevindingen.

[contact-form-7 id=”299″ title=”Flip-scan”]